MANUEL ÇEMBER MAKİNELERİNİN AVANTAJLARI
MANUEL ÇEMBER MAKİNELERİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?
Manuel çember makinelerinin avantajları şunlardır:
- Uygun Fiyatlı Olması: Manuel çember makineleri, otomatik çember makinelerine nazaran daha da uygun fiyatlıdır.
- Seyyar ve Taşınabiliyor Olması: Dilediğiniz her yerde, içeride ve dışarıda araç üzerinde ve daha pek çok yerde çemberleme ve bağlama işlemi yapabilirsiniz.
- Ebat Sınırlamasının Olmaması: manuel çember makinelerinde, ebat sınırlaması yoktur. Dilediğiniz ebat, boy ve ağırlıktaki tüm ürünleri, paletleri ve daha pek çok malzemeyi kolay bir şekilde çemberleme, bağlama işlemi yapabilirsiniz.
- Kullanımının Kolay Olması: Manuel çember makinelerinin kullanımı oldukça kolaydır ve özel bir eğitim de gerektirmez.
- Bakım Gerektirmemesi: Manuel çember makineleri herhangi bir bakım gerektirmez ve uzun ömürlü bir kullanım olanağı sağlar.
MANUEL ÇEMBER MAKİNELERİNİN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?
Manuel çember makinelerinin dezavantajları şunlardır:
- Verimlilik: Manuel çember makineleri, otomatik çember makinelerine nazaran daha az verimlidir. Manuel olmasından kaynaklı olarak insan gücü gerektirir.
- Zaman: Manuel çember makineleri, otomatik çember makinelerine nazaran daha da fazla zaman alır. Manuel olmasından kaynaklı olarak vakit gerektirir.
MANUEL ÇEMBER MAKİNELERİ NERELERDE KULLANILIR?
Manuel çember makineleri, çoğunlukla küçük olan işletmelerde ve üretim tesislerinde kullanılmaktadır. Manuel çember makineleri, özellikle aşağıdaki sektörlerde yaygın ve aşağıda belirttiğimiz sektörlere uygun olarak kullanılır. Bunlar:
- Gıda Sektörü: Paketleme işlemleri için kullanılır.
- İnşaat Sektörü: İnşaat malzemelerini paketleme işlemleri için kullanılır.
- Mobilya Sektörü: Mobilya parçalarını paketlemek için kullanılır.
- Ambalaj Sektörü: Ambalaj malzemelerini paketleme işlemi için kullanılır.
- Paletleme: Paletlenmiş olan ürünlerin sabitlenmesi için kullanılır.
Başta koli ve ürün, malzeme bağlama olmak üzere, kiremit, tuğla, kereste, lambiri ve parke bağlama, koli, kutu, oluklu mukavva, parke, taş, beton, tekstil, demir çelik, plastik boru, poşet, narenciye, elektronik, meyve ve sebze, et ve süt ürünleri, beyaz eşya, iskele, otomotiv yedek parça, jeneratör, kitap, gazete, dergi, bitkisel doğal ürünler, promosyon, makine vb. gibi sektörlerde ve ürünlerde palet, koli çemberleme işlemlerinde kullanılır.